Ethän kopioi kuviani. Kaikki kuvat ovat omiani, ellei toisin mainita!

maanantai 27. helmikuuta 2012

Kauraomena-paistos

Ajatus tästä blogista on itänyt ja jäänyt kastelematta. Nyt kuitenkin ajattelin sen toteuttaa.

Toissapäivänä katseltiin elokuva nimeltä Julie&Julia (O: Nora Ephron N: Amy Adams, Meryl Streep). Se jos mikä innostaa ruoanlaittoaikeissa ja bloggaamisessa. Mielettömän herkullinen elokuva, joka perustuu kahteen tosi tarinaan. Ja mikä parasta, (jo mainitsemani) Meryl Streep esittää toista pääosaa.

Ennen elokuvaa valmistin kauraomena-paistosta, joka sitten oleskeli uunissa ties kuinka kauan. Aikaa, kun ei kerrottu ohjeessa. Puoli tuntia, ellei enemmänkin, vierähti sitä odotellessa ja sitten tuo herkku tarjoiltiin vaniljajäätelön ja hunajan kanssa.

Ohje kauraomena-paistokseen on helppo ja se on napattu Eija Piikkilän Kiireisen Kokkaajan Keittokirjasta. Sieltä se löytyy nimellä Kaurapaistos, mutta minä lisäsin nimeen omenan, koska sitä on koko hommassa eniten. Tämä minun on muutenkin hiukan muunneltu versio.

Kauraomena-paistos:

5-6 omenaa
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
kanelia

Kuori ja viipaloi omenat. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle kanelia oman mielen mukaan. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenaviipaleiden päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kauraseos kauniin ruskeaa (meidän uunissa ainakin puoli tuntia). Tarjoile vaniljajäätelön ja hunajan kanssa.
Omenat voi myös korvata persikoilla. Itse en ole kokeillut vielä, mutta tulen varmasti kokeilemaan.

Eilen teimme viimeisen lomapäivän kunniaksi hampurilaisia. Ei mitään maailman terveellisempiä, mutta hyviä kuin mitkä. Niistä laitan kuvaa ja ohjetta myöhemmin. Mitäs muuta eilen? Niin, luin loppuun Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisen. Se oli kyllä aika hillitön, suosittelen kaikille, jotka eivät ihan täysin vihaa rakasta naapuriamme Ruotsia. ;)

Tänään olen koukuttanut itseäni facebookin peleihin ja käynyt kirjastossa. Mukaani lähti Anton Tsehovin Lokki ja Kolme sisarta (no ne ovat samassa painoksessa, Lokkia lähdin hakemaan). Nyt lähden valmistamaan päivän ruokaa eli perus kanaa ja riisiä.

Terveisin,
Nukkekodin Rouva E
2 kommenttia: